Om kocklandslaget
Det svenska kocklandslaget är världsledande och styr trenderna inom tävlingsmatlagningen. Med flera OS-guld och OS medaljer samt vinnare av World Cup-tävlingar är Sverige ett av de framgångrikaste kocklandslag i världen. Jag blev medlem 2005 och jag har utvecklats otroligt sedan dess. Man kan säga att det innebar en nystart på min kockkarriär. Det är stenhårt slit att tillhöra landslaget men det är värt varenda sekund. Att få umgås med kollegor som är lika galna i mat som jag, kan bara vara positivt!
-
Lårterrin med dillstekt tuppbröst, tuppkorv, brynt potatis med sueciaost och jordärtskockskum samt kryddgrönsaker och tuppsky
Den här tävlade vi med i Mat-OS 2008.
Det är varmrätten i det varma köket och jag tycker den var grymt bra, man ska veta att det är väldigt svårt att skapa härlig mat som ska lagas för 110 personer på 5 timmar.
-
Svampquiche med kålterrin och pumpacrème
Den här rätten har jag komponerat och vi tävlade med den i Mat- OS 2008.
Det är en av sex förrätter som ingick i det kalla köket.
foto Pelle Berglund